Copyright 2021 - SRD Vrbas

Održana godišnja skupština SRD"VRBAS"Gornji Vakuf-Uskoplje


 SRD VRBAS
G.Vakuf – Uskoplje
12.02.2017. godine

Saopštenje o održanoj skupštini

Dana 12.02.2017.godine (nedjelja) sa početkom u 11:00 sati održana je redovna izvještajna skupština SRD Vrbas G.Vakuf-Uskoplje, u prostorijama JU Centar za obrazovanje i kulturu G.Vakuf-Uskoplje / mala sala /, skupštini je prisustvovalo 49 članova društva.

 


Nakon što je utvrđen kvorum , odnosno dovoljan broj prisutnih članova Predsjednik skupštine je predložio dnevni red, koji je jednoglasno usvojen, nakon čega je pristupljeno radu.

Skupština je obradila slijedeće tačke dnevnog reda :
1. Usvajanje izvještaja o radu Društva za 2016.god.
2. Usvajanja finansijskog izvještaja za 2016. godinu
3. Usvajanje Plana rada Društva i Plana prihoda i rashoda za 2017.god
4. Prijedlog Upravnog odbora za izgradnju ribarskog objekta
5. Tekuća pitanja
a) Određivanje datuma početka ribolovne sezone
b) Održavanje tradicionalnog izleta povodom otvaranja ribolovne sezone
c) Razno

Uz manje sugestija i opaske sve tačke su obrađene bez ikakvih problema, sve tačke dnevnog reda kako je to i predložene usvojene su u većini slučajeva jednoglasno.

Obavještava se članstvo SRD Vrbas da je na skupštini dogovoreno otvaranje ribolovne sezone dana 26.02.2017. godine /nedjelja/. Tradicionalni izlet će biti upriličen u Bistričkoj rici – restoran Ribnjak, za sve članove je učešće – kotizacija 10 KM, kao i svake godine planira se zajedničko druženje uz bogatu tombolu i natjecanje u ribarskim sposobnostima.

Osim navedenog obavještavaju se oni članovi SRD Vrbas , koji nisu izmirili svoje obaveze prema društvu, /neplaćene ribarske dozvole / da prije plaćanja članarine za ovu godinu moraju izmiriti ostala dugovanja, u suprotnom neće im se izdavati markica za 2017 godinu.

Od strane Upravnog odbora prisutnima na skupštini je prezentiran prijedlog u vezi sa izgradnjom ribarskog objketa, članovi skupštine su podržali prijedlog te dali ovlaštenje Upravnom odboru da nastavi sa daljnim aktivnostima oko određivanja najbolje lokacije, te prikupljanja potrebne dokumentacije i izradi idejnog rješenja. O svim daljim aktivnostima u vezi sa ovim projektom biti ćete blagovremeno obavještavani putem naše stranice.

B I S T R O !
PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

____________________
Almir Gudić

 

Search

f t g m