Copyright 2020 - SRD Vrbas

Održan je FlyFishing KUP "Ajvatovica-open 2020."

 

28.06.2020.g. nedjelja, održan je FlyFishing KUP "Ajvatovica-open 2020.". Uz učešće 47 takmičara iz svih krajeva BiH, i nepovoljne vremenske uslove, koji su u jednom trenutku, doveli i upitnost daljeg nastavka takmučenja (grmljavinsko nevrijeme) ipak je privedena kraju...Uz ulovljenih 215 riba ( 133 u I kolu i 82 u II kolu) postignuti su sljedeći rezultati:

1. Alidžanović Husein Bosanska Krupa sa zbirom sek.poena 3 (2+1)

 

2. Bristina Sabahudin Donji Vakuf sa zbirom sek.poena 6 (3+3) i


3. Bovan Siniša Banja Luka sa zbirom sek. poena 7 (5+2)...

Ostalim takmičarima želimo puno više sreće, u narednim takmičenjima...

BISTRO...

 Tekst i slike preuzete od organizatora Glavnog sudije Armina Plivćića-Plive zahvaljujemo se domaćinu SRD "VRBAS" Donji Vakuf na dobroj organizaciji takmičenja

AJVATOVICA KUP 2020

 

 

**AJVATOVICA KUP 2020**


Takmičenje će se održati u nedjelju 28.06.2020 god.
na F.F. takmičarskoj stazi. Takmičenje je pojedinačnog karaktera a prijave se vrše do subote, 27.06.2020 god do 15:00h KOTIZACIJA 20.00 KM - mob:061/426-291

Opširnije: AJVATOVICA KUP 2020

Jutarnje trovanje ribe u potoku koji prolazi kroz Duratbegović Dolac

 

U jutarnjim satima oko 6 sati kako saznajemo od našeg ribočuvara došlo je do trovanja ribe u putoku koji prolazi kroz Duratbegović Dolac u dužini od 500 metara trovanje ribe je iz nepoznate okolnosti.Ribočuvar je zabilježio nekoliko fotografija stradale ribe u potoku u Duratbegović Docu.

 

 

 

Obavještenje za članove i simpatizere SRD VRBAS – Uskoplje

 

Upravni odbor SRD VRBAS G.Vakuf-Uskoplje donio je odluku o izgradnji Fly fishing staze – zone sa posebnim režimom ribolova.

Prvi korak u realizaciji ovog projekta napravljen je 12.06.2020. godine kada je delegacija našeg udruženja posjetila Fly fishing staze u Fojnici, Busovači, Vitezu, Donjem Vakufu i Bugojnu koje su uradila sportsko-ribolovna udruženja iz navedenih gradova.

Prilikom posjete obavljeni su razgovori sa predstavnicima udruženja koji su nam iznijeli probleme i svoja iskustva u izgradnji i načinu funkcioniranja Fly fishing staze te nam uputili dobronamjerne savjete kako bi ovaj projekt bio što kvalitetnije završen.

Zahvaljujemo se Ivici Tomiću (USR Busovača) i Džemilu Berbiću (SRD Fojnica) na gostoprimstvu, pomoći i dogovorenoj daljoj suradnji.

B i s t r o !

Mušičarska Staza u Busovaći

Mušičarska Staza u Vitezu

 

 

Search

f t g m