Copyright 2019 - SRD Vrbas

Održan FlyFishing Kup "AJVATOVICA OPEN 2019."

 

Izvještaj sa održanog takmičenja FlyFishing Kup "AJVATOVICA OPEN 2019."
Po veoma lijepom vremenu, održan je tradicionalni Kup u kom je učešće uzelo 21 takmičar...za 4 sata efektivnog ribolova, ulovljeno je 302 ribe, dužine 80 metara i 44 centimetra...


1. mjesto: Kenan Pilav SRD "Vrbas" Bugojno (3 negativna poena 1+2)

2. mjesto: Muamer Admira Dautbegović SRD"Vrbas" D.Vakuf (3 negativna poena, 2+1 ali manje poena, tj. manje riba uhvatio)

3. mjesto: Sabahudin Bristina SRD"Vrbas"D.Vakuf (4 negativna poena, 3+1, više poena od 4. koji je imao isti zbir negativnih poena ali manje ulovljenih riba)...


Takmičenje je provedeno, bez ikakvih prigovora, a druženje je bilo u prvom planu...BISTRO

Održano otvoreno državno i federalno prvenstvo za mlade kateogijee u.15 u20 u 25

Dana 22.06.2019. godine, na jezeru Modrac u mjestu Kiseljak Tuzla, na takmičarskoj stazi UGSR „Mrena“ Živinice, održano je Otvoreno prvenstvo SRS F BiH u ‘lovu ribe udicom na plovak’ za kategorije U-15, U-20 i U-25.

Domaćin ovog takmičenja bilo je UGSR „Mrena“ Živinice.

Na takmičenju društvo SRD “Vrbas” Gornji Vakuf-Uskoplje predstavljalo je 7 takmičara, 3 iz kategorije U-15 kadeti, 3 iz kategirije U-20 juniori te jedna takmičarka iz kategorije U-20 juniorke.
Na prvenstvu federacije društvo SRD “Vrbas” Gornji Vakuf-Uskoplje je ostvarilo sljedeće rezultate:

Ekipa U-15 kadeta su ostvarila 3.mjesto ekipno u sastavu Boškić Branko,Bodrušić Ivano, te Petrović David.
U kategoriji U-20 juniori najuspješniji i prvak federacije za 2019 godinu je bio Čalkić Amer, a na trećem mjestu je bio Šumar Sead.
U kategoriji U-20 juniorke naša takmičarka je osvojila drugo mjesto.

Dana 23.06.2019 godine na jezeru Modrac u mjestu Kiseljak Tuzla, na takmičarskoj stazi UGSR „Mrena“ Živinice, održano je Otvoreno prvenstvo SRS BiH u ‘lovu ribe udicom na plovak’ za kategorije U-15, U-20 i U-25.

Domaćin ovog takmičenja bilo je također UGSR „Mrena“ Živinice.

Na takmičenju društvo SRD “Vrbas” Gornji Vakuf-Uskoplje predstavljalo je 6 takmičara, 2 iz kategorije U-15 kadeti, 4 iz kategirije U-20 juniori.
Na državnom prvenstvu naši takmičari su ostvarili sljedeće rezultate:
Kategorija U-20 majstor staze te prvak Bosne I Hercegovine za 2019 godinu bio je Šišić Ensar, a na trećem mjestu bio je Čalkić Amer.

Našim takmičarima čestitamo na sjajnim rezultatima I nadamo se da ćemo I iduće godine ostvariti iste pa čak I bolje rezultate,još jednom svake pohvale idu našim ponosima grada.
BISTRO!!

Slike sa Federalnog Takmičenja 

Slike sa Državnog takmičenja 

Članovi SRD Vrbas otputovali na natjecanje u Tuzlu

 

Ispratili smo jutros članove SRD Vrbas iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja u kategoriji U15 i U20, koji će nas predstavljati sljedeća tri dana na Federalnom i Državnom natjecanju u ulovu ribe s udicom na plovak.

Natjecanje će se održati u Tuzli na jezeru Modrac.

Želimo im puno sreće i naravno da nam se vrate s medaljama.

Preuzeto sa   Uskoplje Info https://uskoplje.info/

Search

f t g m